Novinky a články - apartmány na predaj, dom pri mori, ostrov Vir

Prečo sa oplatí v súčasnosti investovať do nehnuteľností v Chorvatsku?

Je na to viacero dôvodov a to najmä nízke ceny, množstvo voľných bytov, apartmánov, domov, novostavieb, vstup Chorvátska do EÚ 1.7.2013....

Ceny nehnuteľností v budúcnosti v Chorvátsku určite stúpnu. Takže ak si nehnuteľnosť kúpime a v budúcnosti predáme, určite dosiahneme zisk. Ďalším pohľadom je investícia do nehnuteľnosti s cieľom prenajímania tejto nehnuteľnosti. Takáto investícia nám zabezpečí príjem pravidelne, naopak kúpa a následný predaj nehnuteľnosti nám zabezpečí zisk jednorázovo.

Pri predaji nehnuteľnosti sa musíme snažiť predať nehnuteľnosť za cenu, ktorá nám pokryje náklady na kúpu, náklady na rekonštrukciu, na opravy, daň z nehnuteľnosti, okrem týchto nákladov by sa mal pri predaji vytvoriť ešte zisk.

Pri investovaní do nehnuteľnosti s cieľom prenájmu musíme brať do úvahy takisto náklady na elektrinu, náklady na opravy, náklady na udržiavanie nehnuteľnosti, náklady na zariadenie, prípadne náklady spojené s nehnuteľnosťou.

Pri výbere nehnuteľnosti, do ktorej chceme investovať by sme mali dbať na tieto faktory:

  • lokalita, cena nehnuteľnosti, za akým účelom chceme nehnuteľnosť kúpiť, ako chceme kúpu financovať, aký výnos chceme dosiahnuť, overiť vlastníka nehnuteľnosti ...
V každom prípade je však investícia do nehnuteľnosti, jednou z najlepších investícií vôbec.

Novinky o realitách e-mailom